Veranderen met energie door meer uit je heidag te halen!

Als ik wil, kan ik elke dag een heidag hebben. 20 minuten fietsen en ik ben er! Voor een filmpje over heidagen moest ik natuurlijk dan ook even de hei op. Hoe zorg je er nou voor dat je, ook al is het weken of maanden later, zoveel mogelijk van deze dag profiteert?

Ik doe niet meer aan kerstkaarten…

karin kondigt video aan

Dit jaar pakte ik het eens anders aan met mijn kerstwensen. In plaats van kaarten maakte ik een video. Het kost wat tijd en je moet even uit je comfort zone (loop maar eens 3 uur door het Openluchtmuseum, pratend tegen je smartphone die op een selfiestok gemonteerd zit), maar het maakproces en het eindresultaat leverde mij enorm veel plezier op! Ik wens jullie veel kijkplezier en natuurlijk alle goeds voor het nieuwe decennium!

Continue reading

Processen? Begin op de werkvloer!

blokje-pijltje-blokje

Processen gebeuren op de werkvloer, tussen mensen en met veel uitwisseling van informatie, al dan niet gedigitaliseerd. Vaak is het ook zo dat niet iedereen die bij een proces betrokken is het eindresultaat ook ziet. Laat staan het hele plaatje wat doorlopen wordt voordat dit resultaat überhaupt opgeleverd kan worden. De meeste organisaties zijn nog steeds zo ingericht dat er sprake is van functiedeling. Voor de efficiency werkt dat prima. Maar de keerzijde is dat je niet meer het hele overzicht hebt (of de controle/ van betekenis zijn). Dat zijn vaak de momenten waarop een organisatie behoefte krijgt aan procesonderhoud of procesverbetering.

Continue reading

Hoe word ik een hofnar?

Karin met de Brugse zot

In oktober 2018 vierde ik mijn 25 jarig werkjubileum. Daarvan had ik 20 jaar altijd ergens een adviserende rol en voorlopig blijft dat ook nog wel zo. Maar dat betekent niet dat ik ook al die tijd op dezelfde manier adviseer. Integendeel!

Continue reading

8 elementen die verandering ontketenen…

Welke elementen zijn nou bepalend voor jou als veranderaar om met je collega’s echt die beweging in jullie organisatie in  te kunnen zetten? Deel 2 van de samenvatting van het boek “Ontketen Vernieuwing!” van Arend Ardon.

Continue reading

7 hindernissen die verandering tegenhouden

7 hindernissen die veranderingen tegenhouden

Ik beken het maar meteen; ik ben fan. En dan niet van een popartiest, bekend politicus of wilde weldoener, maar van consultant/schrijver/docent Arend Ardon. Ik heb het genoegen gehad om 2 dagen college bij hem te mogen volgen tijdens mijn masterstudie. In deze blog vinden jullie een samenvatting van het eerste deel van zijn boek “Ontketen vernieuwing”.

Continue reading